Suzanne Brinkman

Vanuit haar kantoor in Breda werkt Suzanne sinds 2008 onder de naam BrinQ training & communicatie voor diverse opdrachtgevers in de zorg. Haar aanpak is succesvol, omdat zij een mooie balans heeft tussen ziel en zakelijkheid. Zij weet een sfeer te creëren waarin alles gezegd kan worden. Zo benut zij vaak de wijsheid in het systeem. 

In de afgelopen 25 jaar heeft zij een groot netwerk in de zorg opgebouwd. Zij weet als geen ander het verschil te maken en ze doet dat op de voor haar kenmerkende wijze: doelgericht, warm en professioneel. Een vakvrouw met een aanstekelijke energie, die charmant kan confronteren. To the point en professioneel. Als persoon is ze hartelijk en betrokken. In de referenties geven deelnemers een mooie verdieping over deze aanpak. 

Suzanne Brinkman staat ook vermeld in de brochure van de NVZD als intervisie begeleider. Ook werkt zij samen met het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. In haar praktijk werkt ze graag samen met verschillende samenwerkingspartners. 

 

Suzanne Brinkman

Ik heb veel affiniteit en respect voor alle professionals en leiders in de zorg. In de ruim 20 jaar dat ik deze doelgroep coach, heb ik veel dilemma’s en casuïstiek gehoord. Deze ervaring zorgt ervoor dat we snel tot de kern komen. Tijdens leergangen en intervisies wil ik deelnemers een leerzame en soms confronterende spiegel voorhouden. De oplossing van effectief leiderschap ligt meestal in jezelf. 

Ik geniet ervan als we een veilig leerklimaat creëren. Dan lopen ‘de filmpjes’ van andere deelnemers ook mee. Dan leert iedereen van elkaar. Geef elkaar een warme douche, maar durf je ook uit te spreken over patronen of valkuilen die je vaak bij een ander scherper ziet dan bij jezelf. Mijn drijfveer is altijd gericht op mensen. Mensen met elkaar verbinden, mensen zelf laten groeien en relaties tussen mensen versterken.

In sessies over leiderschap maak ik graag gebruik van prikkelende uitspraken zoals: 

  • Ga als bestuurder niet op de stoel (en ook niet op de leuning!) van je managers zitten.
  • Als je start in een nieuwe functie als directeur moet je ook echt ‘die jas’ aandoen.
  • Hoor je als leider de baby in de organisatie wel huilen?
  • Durf jezelf af te vragen of jij nog de juiste manager op de juiste plek bent?

Curriculum

Zakelijk Instinct

Na haar opleiding Commerciële Economie aan de HEAO, verzorgde Suzanne bij Ten Cate INTERACT vier jaar commerciële trainingen in de zakelijke dienstverlening. Een perfecte basis voor het zakelijke instinct wat ze van huis uit heeft meegekregen.

Expertise

FunktieMediair was 6 jaar haar uitvalsbasis als consultant Training & Coaching, waar zij Management Developmentprogramma’s voor managers in de zorg ontwikkelde en uitvoerde. Ook heeft ze 15 jaar samengewerkt met Jan Moen, hoogleraar management & organisatie in de gezondheidszorg. Voor haar was Jan Moen een grote inspiratiebron en uitmuntende leermeester. 

Suzanne heeft expertise in professionele intervisie methodieken, systeemgericht werken en is gecertificeerd in het werken met diverse leiderschapsprofielen en testen. 

Focus

Suzanne werkt sinds 2008 als zelfstandige in een ruim netwerk van adviseurs, trainers en coaches, die desgewenst ingezet kunnen worden. Zij heeft zelf een duidelijke focus voor opdrachten gericht op leiderschapsontwikkeling, coaching en samenwerking. Vraagstukken die niet aansluiten bij haar expertise, focus of agenda kan zij voor u doorzetten in haar netwerk. 

Intervisiebegeleiding - BrinQ - Suzanne Brinkman. 1