Intervisiebegeleiding

‘Suzanne zorgt ervoor dat de omgeving zo veilig is dat het intervisieproces heel diep kan gaan.’

Om jezelf beter te leren kennen heb je anderen nodig om je een spiegel voor te houden.
Begeleide intervisie is een intensief collegiaal consult, waarbij de deelnemers elkaar een spiegel voorhouden die hun leiderschapsgedrag reflecteert.

Via een gestructureerde methodiek verkennen en bespreken we met de intervisiegroep dilemma’s uit de praktijk. De deelnemers leren hun sterke punten en beperkingen kennen en leren openstaan voor feedback bij het realiseren van hun eigen ontwikkeling. 

De intervisie fungeert als het ware als de kleedkamer waar je met collega-managers of bestuurders uit de zorg ervaringen, gevoelens en gedachten uitwisselt. Dat vraagt om een veilig en vertrouwelijk leerklimaat. Suzanne heeft van het begeleiden van professionele intervisiegroepen haar vak gemaakt. Ze heeft zoveel ervaring in diverse casuïstiek in de zorg dat zij snel tot de kern kan komen. Ze gebruikt de wijsheid in de groep om samen tot mooie inzichten en reflecties te komen.

Vanzelfsprekend mogen er in open intervisiegroepen geen zakelijke of concurrerende belangen zijn. Dat is een zorgvuldig selectieproces. BrinQ heeft ruime ervaring in het opstarten van professionele intervisiegroepen. Dit kan voor verschillende doelgroepen, zoals voor:

  • Intervisie voor managers en directeuren (rechtstreeks onder RvB)
  • Intervisie voor bestuurders
  • Intervisie voor toezichthouders (voorzitters RvT)
  • Intervisie voor een managementteam
  • Opstart van intervisie groepen voor een hele afdeling, vakgroep of organisatie
  • Train de trainer (anderen leren hoe ze intervisie kunnen begeleiden)

Suzanne Brinkman staat ook in de brochure van de NVZD als intervisie begeleider. De NVZD is de beroepsvereniging voor bestuurders in de zorg. In het accreditatie traject wordt getoetst of bestuurders actief werken aan hun professionele ontwikkeling. Een onderdeel daarvan is deel uit maken van een intervisiegroep. 
Intervisiebegeleiding - BrinQ - Suzanne Brinkman. 1

Met regelmaat start er een open intervisie groep of ontstaat er plek in een bestaande intervisiegroep.

Wilt u meer informatie of op de hoogte gehouden worden wanneer er een nieuwe groep start? Laat hier uw gegevens achter.

Inschrijfmogelijkheden

Managers:

 

Bestuurders en toezichthouders:

  • Voor het programma Zelfreflectie voor bestuurders starten momenteel geen nieuwe groepen. Er zijn wel mogelijkheden voor instroom bij bestaande groepen. Neem hiervoor contact op met Suzanne Brinkman of vul het reactieformulier in.

“De intervisie bijeenkomsten die Suzanne begeleidt zijn heel waardevol en leerzaam voor me, ze maken me tot een betere bestuurder; met ogenschijnlijk gemak laat Suzanne bestuurders de hele leercurve van zelfreflectie doorlopen.”

Deelnemer intervisiebegeleiding