LSI - Life Styles Inventory​

Human Synergistics

De  tool Life Styles Inventory (LSI) heeft miljoenen mensen geholpen hun denk- en gedragsstijlen te begrijpen en te veranderen om hun effectiviteit te vergroten. LSI was een van de eerste assessments voor zelfontwikkeling en is meerdere keren wetenschappelijk getoetst en aangehaald in talloze boeken, blogposts, tijdschriften en kranten, waaronder de Journal of Applied Psychology enThe Wall Street Journal.

“LSI geeft inzicht in de wijze waarop ik naar mezelf kijk en heeft me een confronterende spiegel opgeleverd waarin duidelijk werd dat mijn managementstijl door collega’s anders werd ervaren. Dit heeft mijn persoonlijk ontwikkelingsplan scherper gemaakt.”

Deelnemer Intervisie

LSI Life Styles Inventory (360° assessment)

De LSI is ontworpen voor bestuurders, managers en mensen in professionele functies en stelt mensen in staat hun potentieel te verwezenlijken en bij te dragen aan het succes van hun organisatie. Het is waardevol voor:

 • nieuwe en/of andere manieren van denken en handelen ontdekken
 • de effectiviteit van je rol vergroten
 • verminderen en beter omgaan met stress en de gevolgen van druk en verandering
 • zelf gestelde doelen bereiken
 • creatiever denken
 • het verbeteren van interpersoonlijke vaardigheden en relaties
 • de algehele tevredenheid en welzijn vergroten
 • focus op persoonlijke sterke punten, blinde vlekken en struikelblokken

Hoe de LSI werkt

LSI is gebaseerd op twee parallelle vragenlijsten over levensstijl inventarisatie: 

 1. LSI 1 (zelfbeschrijving) : Individuele deelnemers beschrijven hun denkstijlen, persoonlijke effectiviteit en tevredenheid op het werk en privé. 
 2. LSI 2 (beschrijving door anderen) : Maximaal twaalf collega’s, managers en directe medewerkers geven 360 graden feedback over de gedragsstijlen en effectiviteit van de deelnemer. 

De resultaten en aanbevelingen worden vervolgens aan elk individu gepresenteerd in een vertrouwelijk, uitgebreid rapport. Het LSI-beoordelingsrapport bevat feedback over twaalf belangrijke denk- en gedragsstijlen, evenals bevestigde en niet-herkende sterke punten, blinde vlekken en struikelblokken.

Het voordeel van LSI bij deelname aan Intervisie

LSI 360 graden scan is een belangrijk vertrekpunt voor uw persoonlijk ontwikkelplan en bewijst haar enorme waarde bij intervisie omdat de individuele managementstijl van deelnemers belangrijke context biedt bij de ingebrachte casuïstiek en bij de onderlinge feedback.

Maak de LSI onderdeel van uw verandertraject

 • De LSI-zelfbeschrijving en/of 360-graden feedback beoordelingen kunnen het beste worden gefaciliteerd door een coach of trainingsspecialist die gekwalificeerd is om de tools te gebruiken. BrinQ heeft geaccrediteerde en ervaren Human Synergistics-consultants die uw leiders en teamleden kunnen helpen de  Life Styles Inventory-analyse te interpreteren en een plan voor zelfontwikkeling op te stellen. 

Het LSI-assessment is zowel online als op papier beschikbaar en we helpen u graag verder!

LSI Life Styles Inventory rapportage